8. Cauzele bolilor psihice si fizice

Întrunire duhovnicească din data de 31.10.2015

DSC_0062
Participanți la întâlnire

Prezentatori: Mihai Minu, medic homeopat
Simona Moldovan, psiholog
Eliade Rotariu, medic și coach
Crucianu Ioan Serafim, ieromonah

Aspecte discutate:
(1) capacitatea corpului omenesc de autoregenerare; starea de sanatate – armonie între cele trei planuri: mental, emotional si fizic.
(2) influenta starilor emotionale negative asupra gândurilor noastre, vizibile în comportament si în starea de boala.
(3) exemple din Sfânta Evanghelie, care arata faptul ca pacatul este principalul motiv pentru care omul se îmbolnaveste.
(4) Cât ne costa sanatatea? si Cât ne costa boala? – omul este responsabil pentru prevenirea bolilor, vindecare si mentinerea propriei sanatati.

invitatie - octombrie

3 păreri la “8. Cauzele bolilor psihice si fizice”

  1. Doamne ajuta! Ma bucur ca am putut fi prezenta la intrunirea cu tema: Cauzele bolilor psihice si fizice… si sufletesti. S-a pus problema armonizarii relatiei intre gand, cuvant si fapta ca si la intrunirile anterioare de fapt insa azi mi-a atras atentia o idee zic eu generala: corpul omenesc are ca insusire globala -autoregenerarea-. De asemenea imi place ca se pune accentul pe crearea unei relatii stabile cu sinele -de aici rezultand si relatiile cu cei din jur. Doresc sanatate organizatorilor, prezentatorilor si participantilor. Toate cele bune!

  2. Ultimele doua intalniri, cea despre Parinti si copii, si cea de azi Despre cauzele bolilor fizice si psihice mi s-au parut foarte aplicate si extrem de interesante. S-au dezbatut probleme cu care ne confruntam adesea in vietile noastre. In amandoua am sesizat accentul pus pe raspunderea pe care o avem fiecare din noi de a creste emotional si spiritual. Doar astfel, putem modifica starea de moment sau de lunga durata a oamenilor cu care venim in contact – parinti, copii, oameni bolnavi, cunoscuti, necunoscuti etc. Prin despatimire putem ajunge la sanatatea noastra si a relatiilor cu cei din jur. Pentru plinatatea vietii, pentru a gusta bucurii ca adulti, avem nevoie de sanatate. Si e bine sa facem eforturi in aceasta directie inca de cand credem ca suntem sanatosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *