7. Relatia parinti – copii

Întrunire duhovnicească din data de 26.09.2015

Prezentator: Simona Moldovan, psiholog
Simona Moldovan, psiholog

Prezentatori: Simona Moldovan, psiholog
Eliade Rotariu, medic si coach
Ieromonah Serafim Ioan Crucianu

Aspecte discutate:
(1) pregatirea pentru a deveni parinti (influenta starilor emotionale); raportul parinti -copii; organizarea vietii copilului si libertatea de alegere
(2) sfaturile parintilor pentru copii; caracteristicile parintelui incomplet si virtutile parintelui ideal; pasii de urmat pentru o buna relatie parinti – copii
(3) influentele mediului familial si mediului extern; echilibrul parintilor: spiritual – fizic – emotional – mental.

Întruniri duhovniceşti Măgina - întrunirea 7

3 păreri la “7. Relatia parinti – copii”

  1. Participarea la intalnirea cu tema „Relatia parinti-copii” m-a facut sa constientizez, o data in plus, faptul ca suntem „copia” parintilor nostri, in special a mamei noastre… prezentatorii au punctat prin nenumarate exemple rolul parintilor in „devenirea copiilor lor”. Gandul cu care am plecat de la aceasta intalnire a fost ca, pentru a deveni un bun parinte (a avea o relatie buna cu copiii tai) este recomandat sa fii un OM echilibrat… si daca zestrea noastra genetica este practic neinfluentabila, putem sa muncim in directiile emotie – gand – cuvant. Multumiri prezentatorilor pentru efortul depus si o mobilizare pentru participanti: sa impartaseasca un gand/ o idee/ poate chiar o revelatie pentru cei care au lipsit din sala. Experiente constructive tuturor!

  2. Multumiri in primul rand pentru initiativa si desfasurarea acestor sedinte; sunt cuvinte ordonate si bazate pe realitate, dar mai ales sfaturi sincere pentru o viata sanatoasa din toate punctele de vedere. Atat cadrul naturii si al incintei manastiresti cat si cei care prezinta sunt factori ce indeamna la aflarea linistii interioare atat in relatia cu sinele cat mai ales cu aproapele.
    In societate ne confruntam cu o diversitate dusa la extrem incat eu cel putin uit adesea ca sunt o fiinta unica-irepetabila…-cu trairi autentice samd. La cateva din intalnirile mai sus mentionate am participat si am constatat cat e de importanta punerea in cuvinte/propozitii/fraze a diverselor trairi-sentimente (chiar daca aproximate, aceste cuvinte reprezinta in linii mari fiinta umana) si e bine a fi cunoscute.
    Doamne ajuta!

  3. Ar fi interesant sa transmiteti, alaturi de invitatie, si cateva detalii in legatura cu subiectele care vor fi tratate. Multumiri anticipate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *