5. Vrei sa fii fericit?

Întrunire duhovnicească din data de 25.07.2015 

Ieromonah Serafim Ioan Crucianu

DSC_0056

Prezentatori: Simona Moldovan, psiholog
Eliade Rotariu, medic si coach
Ieromonah Serafim Ioan Crucianu
Dan Giuglea, inginer

7 păreri la “5. Vrei sa fii fericit?”

 1. O întâlnire care mi-a schimbat viața în bine

  Din păcate eu nu am reuşit să ajung la nici una din aceste întruniri duhovniceşti care sunt organizate la Mănăstirea ”Sf. Treime” Măgina, dar din comentariile postate de participanţi deduc că sunt foarte benefice.
  Deşi eu nu am participat la nici una din aceste întruniri, aş vrea să vă povestesc o întâmplare.
  În urmă cu ceva timp am avut ocazia de a-l întâlni pe părintele Serafim. Prima întâlnire a fost una incomodă, cel puţin aşa am catalogat-o eu atunci. Cred că aşa am ţinut-o 4-5 zile în care eu tot mă gândeam la discuţia cu dansul şi eram tot mai nemulţumită. Dar parcă cum treceau zilele priveam discuţia cu dansul din alte prespective, reuşeam să mă detaşez de probleme şi să văd esenţa discuţiei, iar în timp apareau rezultatele acelei discuţii. Si uite aşa am ajuns să mă întorc acolo la dânsul căci am simţit că e bine, iar acum părintele Serafim este duhovincul familiei.
  Nu ştiu dacă li s-a mai întâmplat şi altora acest lucru cu părintele Serafim, dar pot să va spun că au trecut doi ani de când merg la dânsul împreună cu familia. Adică vreau să spun că dansul ştie care e problema reală, noi suntem cei care nu o recunoaştem.

 2. Interesant ca de fiecare data si tot mai interactiv. Prezentarile si discutiile pe marginea lor sunt de natura sa faca pe oricine sa isi puna intrebari si pun mintea in miscare, iar in dupa sedimentare totul devine simplu si clar. Multumim si dorim sanatate si mult spor in toate cele bune celor care fac posibile aceste evenimente, parintelui Serafim si invitatilor sai!

 3. Participand la aceste intruniri ma incarc cu energie pozitiva. Cel mai mult invat din exemplele personale pe care le aduc in discutie prezentatorii. Imi plac exemplificarile din practica sau viata de familie a doamnei Simona si m-a miscat amintirea domnului Eliade legata de bunica sa. Vorbitorii se completeaza reciproc si sunt binevenite si completarile din public. Pentru cei care vor sa aprofundeze o anumita tema, prezentatorii aduc in discutie si carti pe tema data. E o adevarata scoala care cultiva inteligenta emotionala, ceea ce fiecare din noi ar trebui sa avem in relatiile cu cei din jur!

 4. Cu fiecare participare la aceste intalniri, imi pun tot mai multe intrebari despre interactiunea mea cu ceilalti, despre cum reactionez in anumite situatii si de multe ori gasesc rezolvari la care nu m-as fi gandit.
  Multumesc celor implicati in organizarea intalnirilor pentru ca au reusit sa-mi capteze atentia si sa imi deschida ocii! Sper sa si reusesc sa imi corectez reactiile gresite.

 5. A fost o bucurie sa particip la cea de-a 5-a intalnire, la care m-am simtit ca intr-o mare familie. Am pus la suflet nenumarate ganduri si exemple rostite de vorbitori… si am revenit la activitatile zilnice cu convingerea ca poti fi fericit daca te implici ca si cei din jurul tau sa fie fericiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *