4. Cum sa ne eliberam de emotii negative?

Întrunire duhovnicească din data de 27.06.2015

prezentator Ieromonah Serafim Ioan Crucianu
Ieromonah Serafim Ioan Crucianu

Prezentatori: Simona Moldovan, psiholog
Eliade Rotariu, medic si coach
Ieromonah Serafim Ioan Crucianu

Aspecte discutate:
(1) frustrarea si tristetea – influenta emotiilor negative asupra atitudinii fata de realitate
(2) metode de gestionare a gandurilor, pentru influentarea starilor emotionale
(3) necesitatea de a persevera pentru a corela gandurile, inima, vorbele si actiunile noastre

8 păreri la “4. Cum sa ne eliberam de emotii negative?”

  1. Multumiri prezentatorilor care isi fac timp de fiecare data sa se documenteze pentru temele abordate si sa impartaseasca informatiile culese, sfaturi si exemple concrete, intr-un mod deschis si interactiv. Un lucru care imi place la fiecare intrunire este cat de frumos se imbina concepte/invataturi din sfere diferite precum religia, psihologia, organizarea. Pe langa folosul pe care fiecare intalnire il aduce, cred ca e important ca s-a reamintit de fiecare data despre lucrurile care conteaza – echilibru in gandire, corelarea dintre ganduri, trairi si actiuni, trairea dupa adevaratele valori, samd. Doamne ajuta pe mai departe!

  2. Foarte interesante temele, abordările, foarte plăcuți prezentatorii! Felicitări părinte Serafim pentru idee și Doamne ajută mai departe!!!

  3. Urmare prezentarii Parintelui Serafim, mi-am propus ca tema personala de lucru: acordarea atentiei sporite a momentului PREZENT. A fost foarte logica explicatia cum noi ne risipim intre trairile/amintirile trecutului si planificarea viitorului fara a mai avea timp sa gestionam prezentul.

  4. Apreciez sinceritatea si naturaletea participantilor la aceasta intalnire. S-a observat o armonizare a participantilor cu prezentatorii.

  5. As caracteriza cea de-a patra intalnire, foarte scurt, ca un dialog pentru intelegerea a doua emotii negative (frustrarea si tristetea) si a modului in care ne influenteaza. Am pus la inima un gand, ca solutie de abordare duhovniceasca: perseverenta pentru armonizarea legaturii gand – inima – vorba – actiune. Felicitari prezentatorilor si publicului pentru implicare!

  6. Cu fiecare întâlnire înţeleg mai clar nevoia de a munci pentru echilibru, de a nu trăi la întâmplare, de a ne fortifica lăuntric, de a ne despătimi, de a menţine o relaţie cu Dumnezeu, de a respecta libertatea altora, de a oferi sprijin, de a iubi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *