3. Gestionarea gândurilor

Întrunire duhovnicească din data de 30.05.2015

Simona Moldovan, psiholog si profesor
Simona Moldovan, psiholog

prezentatori: Simona Moldovan, psiholog
Eliade Rotariu, medic si coach
Ieromonah Serafim Ioan Crucianu

7 păreri la “3. Gestionarea gândurilor”

 1. Aceste intruniri duhovnicesti sunt menite sa ne constientizeze stransa legatura care exista intre viata duhovniceasca si viata cotidiana. Din suflet doresc ca numarul celor ce se impartasesc din invaturile acestor intruniri sa creasca luna de luna.

 2. S-a intamplat sa ma aflu la sfarsitul lunii mai la Manastirea Magina si astfel sa particip “neplanificat” la intalnirea programata cu tema “Cum gestionam gandurile”. O tema interesanta, care te pune pe ganduri… si te ajuta sa intelegi. Am fost placut impresionata de seriozitatea cu care s-a abordat tema in discutie si de implicarea persoanelor prezente in dezbatere. Felicitari !! Temele urmatoarelor intruniri planificate sunt la fel de interesante. Voi incerca sa particip.

 3. Intalnirea din luna mai a discutat o tema de actualitate – “Cum gestionam gandurile”. Din pacate am lipsit (motivat). O rugaminte: Este posibil sa fie notate pe blog 2-3 idei “de retinut” in legatura cu tema? Si o intrebare pentru Doamna psiholog, in special: Este posibil sa controlam efectul pe care il au gandurile asupra celorlalti, dar mai ales efectul gandurilor celorlalti asupra noastra? Multumesc, pentru efort si implicare. Nadajduiesc sa ne intalnim in numar cat mai mare la sfarsitul lunii iunie.

  1. D-na sau d-ra Violeta, cu mare drag incerc sa creionez cateva idei legate de tema „Gandurile”.
   Gandurile sunt idei, cuget, intentie….”ceva” ce ne determina sa re/actionez. Acestea sunt un rezultat al gandirii care ne pot controla viata, forma caracterul…(asadar, au efect asupra noastra) si ii influenteaza pe cei din jur.
   Controlul gandurilor il putem avea daca reusim, sa invatam, sa ne controlam emotiile, pulsiunile si limbajul.
   Asadar, daca ne ocupam de cele mici, vom reusi si in cele mari.
   Simona Moldovan.

   1. Multumesc pentru raspuns. Cu alte cuvinte, daca abordam o persoana cu ganduri bune/ pozitive, cu iubire – asa cum s-a discutat la cea de-a patra intalnire – avem puterea de a influenta atat efectul gandurilor noastre, cat si efectul gandurilor acelei persoane. Iubirea celuilalt, indiferent de situatie, ar putea fi „cheia”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *