2. Autocontrolul

Întrunire duhovnicească din data de 25.04.2015

participanți la întâlnirea duhovnicească
participanți la întâlnirea duhovnicească

Prezentatori: Simona Moldovan, psiholog
Eliade Rotariu, medic si coach
Ieromonah Serafim Ioan Crucianu

Aspecte discutate:
(1) de ce este necesar controlul asupra propriei persoane
(2) influenta autocontrolului in viata si la locul de munca
(3) metode de dezvoltare a autocon­trolului; capacitatea de a gestiona corect poftele si impulsurile de moment, reactiile si emotiile si, mai ales, de a amana o recompensa si a continua o activitate mai putin placuta

3 păreri la “2. Autocontrolul”

  1. Am participat la intalnirea cu tema „Autocontrolul” si la sfarsit, la obiective personale, mi-am propus sa mananc mai putina ciocolata. Pare usor absurd, poate, sa-ti propui asa un lucru mic, dar, daca tot am promis, chiar s-a intamplat:) Si cred ca este important sa ne onoram macar micile promisiuni. Altfel, o abordare interdisiplinara a problemelor cu care ne confruntam in viata de zi cu zi mi se pare interesanta si utila.

    1. Teodora, te felicit pentru punerea in practica a promisiunii. Doamna psiholog spunea la acea intalnire: „Autocontrolul este un principiu de viata. Este echilibru, este onestitate fata de noi insine si este respect fata de ceilalti. Pot sa aleg eu daca vreau sa fiu un autocontrolat sau nu.” Iti urez sa indeplinesti multe promisiuni mici – transmise public sau nespuse (si acelea sunt convinsa ca sunt stiute… de bunul Dumnezeu).

  2. Am participat la primele doua intalniri, cu temele „Cum sa ne indeplinim obiectivele” si „Autocontrolul”. O initiativa binevenita si o abordare inedita a temelor, atat manageriala/ psihologica cat si duhovniceasca. Felicitari si un public cat mai activ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *